

Á-la-carte CPD Conference

Ballsbridge Hotel, Dublin 4 December 9th & 10th, 2019

TIMETABLE

Monday 9th December 2019 – Morning Session						
Module 1	Category of CPD 1.5 Hours General CPD	Seminar		Speaker		
08.10 - 09.40		Personal Injuries – Medical Negligence Law	Useful Points Of Practice For Plaintiffs & Defendants	Mark O'Hagan BL Dr. Brian Foley BL	Barristers	
Module 2	Break					
09.50 – 10.50	1 Hour General CPD	Personal Injuries – An Emergency Consultant's Perspective	Common Causes of Medical Negligence in Emergency Departments	Dr. Jean O'Sullivan	TUH Emergency Consultant, Senior Lecturer TCD, PIAB Board Member	
Module 3	Break					
11.00 – 12.35	2 Hours Management / General CPD (incl. bonus 0.4 hours for active participation)	Mental Health & Civil Litigation	Where Two Roads Diverge	Prof. Jim Lucey	Professor of Psychiatry, TCD & Clinical Director of St. Patrick's Hospital	
12.35pm	Break					

CPD Board Ltd. © 2019



Á-la-carte CPD Conference

Ballsbridge Hotel, Dublin 4 December 9th & 10th, 2019

TIMETABLE

Monday 9th December 2019 – Afternoon Session						
Module 4	Category of CPD	Seminar		Speaker		
1.30 – 2.45	1.5 Hours Management / General CPD (incl. bonus 0.3 hours for active participation)	Building Resilience Through Mindfulness	Techniques To Alleviate or Ameliorate Work Pressures and/or Stresses	Ber Mulcahy	Director of Nursing in Bon Secours Hospital, Cork	
Module 5	Break					
2.50 - 3.50	1 Hour Regulatory / Management / General CPD	The Legal Services Regulatory Authority	The Story Thus Far	Brian J. Doherty	CEO of the LSRA	

End of Day 1 CPD Board Ltd. © 2019



Á-la-carte CPD Conference

Ballsbridge Hotel, Dublin 4 December 9th & 10th, 2019

TIMETABLE

Tuesday 10th December 2019 – Morning Session						
Module 6 08.10 – 09.10	Category of CPD	Seminar		Speaker		
	1 Hour General CPD	Land Registry Applications – What Can Go Wrong?	Preparing Applications For Lodgement in the PRA	Eamonn Morris	Principal Officer, The Property Registration	
Module 7	Break					
09.20 – 10.50	1.5 Hours Management / General CPD	Our Annual 'Tax & Solicitors' Talk 2019	Practical Tax Matters For Solicitors	Fergal Cahill	Managing Director, Cahill Taxation Services	
Module 8	Break					
11.00 – 12.30	1.5 Hours General CPD	Probate Applications	How To Reduce Errors & Get Your Grants Quicker	John Glennon BL MBA	High Court Probate Officer	
12.35pm	Break					

CPD Board Ltd. © 2019



Á-la-carte CPD Conference

Ballsbridge Hotel, Dublin 4 December 9th & 10th, 2019

TIMETABLE

Tuesday 10th December 2019 – Afternoon Session						
Module 9	Category of CPD	Seminar		Speaker		
1.30 – 3.00	1.5 Hours Regulatory / Management / General CPD	Cyber Security – An Industry View	Understanding The Risk Is The First Step Towards Reducing It	David Cahill	Security Strategy and Architecture Manager for AIB	
Module 10	Break					
3.00 - 4.30	1.5 Hours Regulatory / Management / General CPD	GDPR & The Data Protection Act, 2018	Their Impact On Litigation	Conor Quinn BL	Civil and Commercial Law Barrister	

End of Day 2

CPD Board Ltd. © 2019